Digital & Service Design, Digital, Data,

AI Beyond the Hype

הבינה המלאכותית מתפתחת בקצב מסחרר ומשנה את פני הנוף הטכנולוגי, העסקי והחברתי. מה שהחל כחידוש טכנולוגי, הפך במהירות לכוח מניע המשפיע על כל תחומי החיים. בפוסט הנוכחי ננסה להבין לאן מהפכת הבינה המלאכותית צפויה לקחת אותנו בעתיד הקרוב.

לפני שחושבים על העתיד, איפה התחלנו?

השקת ChatGPT בנובמבר 2022 הציבה את מודלי השפה הגדולים (Large Language Models- LLM’s) במרכז תשומת הלב, וחשפה את הפוטנציאל העצום של בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI) ביישומים מגוונים, לרבות בעסקים ובתעשיות המסורתיות. עובדים רבים מכל מחלקות הארגון החלו להשתמש בכלי הבינה המלאכותית לשיפור וייעול עבודתם. עם זאת, ארגונים מסורתיים נתקלו בקשיים באימוץ הטכנולוגיה ושילובה בצורה משמעותית בתהליכים העסקיים. הסיבות לכך מגוונות, כגון:

  • מגבלות המודלים – לעיתים כלי ה-AI מספקים מידע מוטעה (“הזיות”-Hallucination) ומאופיינים בחוסר עקביות בתשובות
  • תהליכים פנים-ארגוניים – דאטה לא איכותי וחוסר במשילות נתונים
  • שילוב של המודלים עם התהליכים הקיימים בארגון – קושי בהערכת איכות התוצאות, בחירת המודל המתאים, אבטחת מידע והערכת ההשקעה הנדרשת

 (להרחבה על אתגרים אלה ראו את הפוסט שכתבנו ב-2023)

ומה קורה היום?

אנחנו נמצאים בעיצומו של שינוי באופן השימוש של ארגונים ב-LLM’s. אם עד היום, רוב השימוש של העובדים הוא ישירות בממשק של החברה המפתחת את ה-LLM’s (כגון OpenAI, Google וחברות נוספות), במגוון רחב של משימות. כעת, אנו מזהים מעבר לכלים ייעודיים אשר עוטפים את מודלי ה-LLM’s לצרכי הארגון. כלים ייעודיים אלה הם בעלי יכולות מתקדמות במגוון תחומים, שנבנו כדי לפתור משימה ייעודית. הארגון רוכש את הכלים האלו ומטמיע אותם, לעתים בשילוב נתונים ארגוניים ליצירת תוכן מדויק ומודע להקשר ולצרכים ספציפיים, באמצעות שיטות ייעודיות לכך.

כיום, ישנם תחומים רבים בהם ניתן לשלב כלי LLM’s ייעודיים, מותאמים לפעילות הארגון, שניתן ליישמם בצורה מהירה ולקבל ערך עסקי בטווח הקצר. כגון:

  • חיפוש וניהול מידע ארגוני – ביצוע חיפוש פנים ארגוני מהיר ויעיל וקבלת תשובות מבוססות הקשר בהתאם למאגרי המידע הארגוניים (״עוזר אישי״ לעובדים)
  • ניהול ויצירת תוכן – יצירת כל סוגי התוכן בצורה מותאמת לשפה הארגונית ברמת הטון, משלב השפה ויצירת תוכן פנים ארגוני מועשר (סיכומים, newsletters וכו’) – לא נעשה שימוש בכלי AI בעת כתיבת בלוג-פוסט זה😉
  • ניתוח נתונים – שליפת נתונים ועיבודם לכדי המלצות עסקיות ללא ידע טכני (SQL, Python וכו’)
  • גיוס ומשאבי אנוש – ניתוח וסינון קורות חיים אוטומטי, Onboarding מותאם אישית
  • Legal and Compliance  – ניתוח מסמכים חוקיים, ניתוח הלימה רגולטורית

 כלי ה-AI בתחומים אלו צפויים להמשיך להשתפר ולתת מענה ברמה גבוהה אף יותר בעתיד הקרוב.

מה מחכה מעבר לפינה?

בתקופה הקרובה צפוי להתרחש שלב משמעותי נוסף בהתפתחות השימוש ב-AI בארגונים. שלב זה יתאפיין בהטמעה מעמיקה ואינטגרטיבית של כלי AI בתהליכים העסקיים ובמוצרים הארגוניים. הפתרונות המיושמים צפויים להיות מותאמים באופן ספציפי לצרכי הארגון, תוך התרחקות מפתרונות גנריים. יתרה מכך, כלים אלו צפויים לספק מענה לאתגרי ההטמעה הנוכחיים.

דוגמאות למגמות הממחישות את שינוי הפרדיגמה ביחס לשילוב כלי AI בארגונים:

לסיכום, אף אחד לא יודע בוודאות מה צופן העתיד, שכן מהפכת ה-AI ממשיכה להתפתח בקצב מהיר. כדי להצליח בעידן הנוכחי ארגונים נדרשים לפתח אסטרטגיית דאטה מקיפה, להגדיר את הערך העסקי הרצוי ולהטמיע שגרות ותהליכי עבודה מתאימים. המומחים של TASC עומדים לרשותכם ללוות אתכם בתהליך חשוב זה, מסייעים לכם לנווט בבטחה בים ההזדמנויות והאתגרים של עולם ה-AI המתפתח.

אנו מזמינים אתכם לפנות אל המומחים שלנו:

Ilan Schory

Managing Partner

Alon Preminger

Partner

Ran Elaad

Data Principal